Wie ben ik?

Teake Dantuma

Eigenaar

Ik ben sinds de basisschool geïnteresseerd in theater en musical. Vanuit deze interesse heb ik als kind veel meegedaan aan theaterprojecten in het buurthuis. Na de middelbare school heb ik op mijn MBO-opleiding (Sociaal-cultureel werk) alle kansen gepakt om projecten een theatrale twist te geven. Ik heb besloten om na mijn opleiding te gaan werken. Na het werken op verschillende attractie- en vakantieparken was ik toe aan meer diversiteit. Daarnaast heb ik vanuit huis meegekregen dat je altijd moet doen wat je leuk vindt en daarom ben ik in 2018 begonnen met Entertainment met DT.

Allemaal leuk en aardig, maar je denkt nu waarschijnlijk: ‘Wat dóé je dan allemaal?!’ Dat vraagt mijn familie me elke verjaardag ook opnieuw. De dingen waar je aan kunt denken, zijn bijvoorbeeld:

  • Steltlopen op festivals, braderieën of in lokale winkelcentra.
  • (Straat)theater in welke zin dan ook. Van typetjes op straat tot aan rollen in producties.
  • Hosting/Promotie voor lokale ondernemers, maar ook voor grotere bedrijven promoot ik hun diensten/producten. Dit doe ik wel altijd op een leuke manier: je huurt tenslotte een entertainer in en geen promoter.
  • Mascotte-werk (denk hierbij niet alleen aan meet and greets, maar ook aan parades en theatershows).

Naast deze entertainende onderdelen kent mijn bedrijf ook een educatieve kant: ik zet mij in als lotus (trauma slachtoffer) voor de medische trainingen van de Nederlandse hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer en defensie). Hierbij speel ik een ernstig gewond slachtoffer na die medisch behandeld moet worden door onze hulpdiensten.

Voor al deze werkzaamheden verzorg ik mijn eigen grime/make-up. Naast het grimeren maak/vermaak ik ook zelf kostuums. Een greep uit deze creaties zijn terug te vinden in mijn portfolio.

Zie je diensten waar je gebruik van zou willen maken, laat het mij vooral weten! Zie je niet tussen staan waar je naar opzoek bent, laat het dan vooral weten. Ik ben nooit bang om samen te sparren en te kijken of ik het je eventueel kan leveren!

Want zoals Pippi Langkous altijd zei:
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”